البته برخی از رشتههای پایه مثل شنا که رئیس فدراسیون آن بیش از 10 سال است که در این فدراسیون مدیریت میکند، در توجیه ناکامی تیم ملی شنای بزرگسالان سخن از پشتوانهسازی میزد اما عملا این پشتوانههای فدراسیون در مسابقات سنگاپور نتیجهای جز ناکامی سیاستها و برنامههای فدراسیون شنا نداشت. در این میان برخی از مسئولان کمیته ملی المپیک نیز با بیان اینکه از نتایج به دستآمده راضی نیستند به نقد وضعیت موجود ورزش کشور پرداختند.
افشارزاده، دبیر کل کمیته ملی المپیک در این مورد میگوید: «کمیته بینالمللی المپیک در ورزشهای پایه سرمایهگذاری خوبی کرده است. مسابقات نوجوانان سنگاپور معیار بسیار خوبی برای سنجش سرمایهگذاریهایی بود که فدراسیونها در این رده سنی انجام داده بودند. کمیته بینالمللی المپیک معتقد است در دنیایی که تمامی توجه نوجوانان و جوانان به بازیهای کامپیوتری و اینترنت معطوف است و آنها را از ورزش دور کرده این مسابقات فرصت بسیار خوبی است که آنها به ورزش کردن روی بیاورند.»
بهرام افشارزاده در پایان به سرمایهگذاری در گروههای سنی نونهال و نوجوان تاکید کرد و افزود: «باید از بهترین و حرفهایترین مربیان در رده سنی نونهالان و نوجوانان استفاده کنیم . در بسیاری از رشتهها در این دوره از مسابقات نوجوانان اگر از حضور مربیان خوب و حرفهای بهره گرفته بودیم و سرمایهگذاری بیشتری انجام داده بودیم، میتوانستیم نتایج بهتری را کسب کنیم.»
انتقادهای یحییزاده
در این میان اما رئیس کمیته تربیتبدنی مجلس شورای اسلامی با برشمردن ناکامیهای بزرگ ورزش در یک سال اخیر به شدت به نتایج مسابقات سنگاپور معترض است: «بعد از ناکامی المپیک و حذف در جام جهانی فوتبال، نتایج سنگاپور یک اتفاق تلخ دیگر در ورزش ایران بود.» یحییزاده که با فارس گفتوگو میکرد با اشاره به معرفی کابینه از رئیس جمهور درخواست میکند که فرد دیگری را جایگزین علیآبادی کند: «باید از سوی رئیسجمهوری، فردی متخصص برای هدایت سازمان ورزش معرفی شود که احتمالا این اتفاق خواهد افتاد. در کابینه افرادی باید جابهجا شوند که علیآبادی نیز یکی از آنهاست و برخی دیگر هم بایستی خداحافظی کنند.»
وی به ناکامی دوباره ورزش در المپیک نوجوانان آسیا در سنگاپور اشاره و تصریح کرد: «باید تاسف آشکار و شفاف خود را در این زمینه بیان کنم. این نتیجه در شان ورزش ایران نبود. در کشتی و برخی رشتههای دیگر، معمولا در رده سنی نوجوانان عنوان قهرمانی یا یکی از سکوها از آن ایران است. در فوتبال، تیم نوجوانان به مقام قهرمانی آسیا دست یافت.»
نماینده تفت و میبد ادامه داد: «در سنگاپور شاهد بودیم که همان تیم با شکست مقابل
کره شمالی از کسب طلا بازماند و در ادامه کره شمالی با 2 گل به کرهجنوبی باخت. فدراسیون فوتبال میخواست ناکامی بزرگ عدم صعود به جامجهانی را در این میدان پوشش دهد که این اتفاق نیفتاد و ثابت شد که قهرمانی نوجوانان آسیا نیز یک اتفاق بوده است.»
یحییزاده خاطر نشان ساخت: «بعد از ناکامی بزرگ المپیک و حذف سئوالبرانگیز در جامجهانی فوتبال که در 16 سال گذشته سابقه نداشت، نتایج سنگاپور یک اتفاق تلخ دیگر در ورزش ایران بود. در دورههای گذشته جام جهانی حداقل به پلیآف راه مییافتیم اما این بار با وجود لژیونرهای متعدد، در میان 5 تیم چهارم شدیم.»
یحیی زاده تاکید کرد: «نتایج سنگاپور موجب شد تا واقعیتهای پشتپرده ورزش ایران بیش از پیش عیان شود. از سوی علیآبادی، ابتدا اعلام شد که در بازیهای گوانگجو به مقام سوم دست مییابیم و بعد با احتیاط بیشتر، مقام چهارم را مطرح کردند اما دیدیم که در آزمون سنگاپور که به مراتب آسانتر بود، نمره قبولی نگرفتیم.»
رئیس کمیته تربیتبدنی و جوانان مجلس شورای اسلامی با اشاره به صدای زنگ خطر برای ورزش گفت: «این زنگ برای همه کسانی که مسئولیت دارند اما از اطلاع کافی برخوردار نیستند، به صدا در آمد. تا وقتی مدیریت و برنامه لازم را نداشته باشیم، باید منتظر تکرار این ناکامیها باشیم. دولت باید یک تجدیدنظر فوری درباره ورزش داشته باشد.»